Träning & Hälsa (BF)

Profil: Träning, hälsa och ledarskap
Yrkesutgång: Personlig tränare eller fritidscoach

Den här utbildningen är för dig som tycker om att träna och vill arbeta med att utveckla människors hälsa och fritid. Efter det första året väljer du profil och inriktar dig mot tränings- eller fritidssektorn. Utbildningen är en yrkesutbildning och efter examen kan du arbeta som personlig tränare, gyminstruktör eller fritidscoach.

Väljer du profilen Träning får du goda kunskaper i bl a kost- och träningslära och kroppens uppbyggnad. Du får också utveckla ditt ledarskap och lära dig att leda, motivera och inspirera andra. 

Skolan samarbetar med etablerade gym- och hälsoföretag och under 15 veckors praktik får du utveckla din kompetens inom PT-området (Personlig Tränare). Du har möjlighet att bli certifierad personlig tränare och läsa in högskolebehörigheten, t ex till polishögskolan.

 

Är du intresserad av träning och hälsa och vill arbeta med barn och ungdomar kan du välja profilen Fritid. Du får lära dig mycket om hälsa, pedagogik och ledarskap.

Under 15 veckors praktik kommer du att praktisera på fritidsgårdar eller andra mötesplatser. Du utvecklar ditt ledarskap och lär dig att organisera och motivera barn och ungdomar till olika aktiviteter.

Förutom de gymnasiegemensamma ämnena kan du läsa:

Hälsopedagogik
Naturguidning
Entreprenörskap
Ledarskap
Idrottsspecialisering
Psykologi
Träningslära
Kommunikation