top of page
  • Skribentens bildAdmin

Två bidrag i finalRegion Skåne, m.fl. arrangerar sedan 2014 årligen Innocarnival som en del i att inkludera och hörsamma ungas idéer och innovationer.


Tävlingen vänder sig till alla barn- och unga i Skånes alla kommuner. Från gymnasieskolorna kom det in totalt 61 bidrag varav 10 har gått vidare till final. Av dessa 10 är Sportgymnasiet representerade med två bidrag.


Vi önskar Isak, Julia, Tom, Michelle, Adam, Daniel och Jonathan lycka till i finalen!


Sjukvårdskoordinator

Isak, Julia, Tom, Michelle

Beskriv kortfattat er innovation: Sjukvårds koordinaterna ansvarar för att patienter får tillgång till information angående deras hälsa och välmående genom digitala medel. Koordinatorn ska påminna och göra rutin checker på patienter med hög risk för sjukdom, genom sms, samtal och digitala kontaktnätverk beroende på vad man har tillgängligt. De ska dessutom ansvara över den tekniska delen av sjukvården, som för tillfället är ineffektiv och krånglig. Detta för att underlätta för både patienter såväl som läkare att planera och bestämma hur de ska gå tillväga för att ge patienten den bästa vården möjligt, snabbt och effektivt. De ska planera vägar och adresser, samt sköta prioriteringen av patienter med hög risk för, eller med allvarliga sjukdomar eller skador, samt koordinera hembesök, el transport till och från sjukhus och leveranser av läkemedel för de som inte har möjlighet eller resurser. De sköter sortering av digitala patientjournaler och gör den lättillgänglig genom en app på din mobil eller internet så att patienten lättare kan följa deras hälsoutveckling och vård under hela vägen. Koordinatorn bör vara tillgänglig dygnet runt för att snabbt kunna erbjuda och lösa patientens ärende, akut eller ej. Vi vill heller inte att själva appen i sig och saker i appen ska kosta så mycket men för att samla in pengar till vår innovation har vi lagt in en månadskostnad för appen på 29 kr, och även så kostar medicinen som man kan beställa genom appen.


Care For Others - Not All Heroes Wear Capes

Adam, Jonathan, Daniel

Beskriv kortfattat er innovation:

Våran projektidé är en funktion där vi samlar åtminstone alla svenska välgörenhetsorganisationer i en och samma app. I funktionen kan man välja att ge pengar till de olika välgörenhetens med minsta belopp på 10 kr. Man kan sätta upp en månadsplan där man ger 10 kr i månaden till de olika välgörenhetsorganisationer. Vi vill att budget/bank appar ska kunna nappa på detta och vilja ha detta i sin app som en funktion.

Vi vill också ge tillbaka till de som hjälper men för det måste vi ha koll på vem donerar varje månad, de som har gjort det i 12 månader i sträck har en möjlighet att få en speciellt bankkort med en symbol av Care For Others och med en litet text som säger “You’re A Hero” eller mer svenskt som säger “Du Är En Hjälte”. Det kommer skapa en vilja att hjälpa eftersom människor gillar att visa saker som de är stolta över. Folk kommer då visa kortet till sina vänner eller kanske någon ser det i kassan och frågar efter. Det kommer sprida ordet om vår funktion och troligtvis många till kommer sätta minst 10 kr i månaden på en välgörenhetsorganisation som de själv väljer.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page