top of page
  • Skribentens bildAdmin

Tuffa matcher i helgen

Uppdaterat: 12 nov. 2019


Michelle (t.v.) och Maja (t.h.)

Inte mindre än fem av skolans elever tävlade i kampsport den gångna helgen. På bilden syns Michelle och Maja som var i Malmö respektive Staffanstorp för att tävla.


Maja representerar Helsingborgs Judoklubb och åkte i lördags ner till Staffanstorp för tävlingsdebut i Skåneserien. Det var lite tunnt med deltagare, men tre matcher fick Maja med sig. Med en snabb vinst i första matchen växte Majas egna förväntningar till en press som blev svår att hantera och hon fick se sig besegrad i andra matchen. Det gav å andra sidan bränsle och revanschlusta till den tredje och sista matchen som hon vann.


"Det var superkul. Man var liksom jättenervös, men samtidigt supertaggad. Jag fick krafter jag inte trodde fanns, Tror det var adrenalinet" svarar Maja på den klassiska "hur kändes det?"


Med på samma tävling i Staffanstorp var Amgad i åk2. Det blev tre matcher. En vinst och två förluster.


Michelle å sin sida styrde också söderut men till Rosengårds Sporthall i Malmö. Där hölls deltävling i Svenska Submission Wrestling ligan. Det ekade tomt med deltagare i damernas ungdomsklass och Michelle valde att gå upp i damklassen för att matchas. Det blev tuffa matcher mot motståndare som hade både erfarenhet och vikt till fördel.


Slagen men inte knäckt sammafattar Michelle sin upplevelse som en sann mästare:

"Resultatet blev inte vad jag hade hoppats på, men jag är ändå nöjd och fick en del grejer att ta med mig hem att jobba på"


Med sig till Malmö hade Michelle skol- och klubbkamraterna Mohamad och Karrar. Den senare av herrarna fick en tuff dag på mattan medan den förra nådde större framgång med två vinster och en förlust.


Tyvärr är de tre grabbarna som omnämns i texten iväg på APL (praktik) och kunde inte närvar vid fototillfället.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page