top of page
  • Skribentens bildAdmin

Med sikte på Ungern

I lördags åkte Sofia i åk1 till Halmstad Karate Open.

Hon var anmäld i tre olika kategorier i Kata och en kategori i Kumite (fight).


Kata är en form av demonstration utifrån ett förutbestämt mönster där bland annat fokus, ackuratess och hållning premieras. Det är också Sofias specialitet vilket blir tydligt av de tre medaljerna hon kammar hem.


Guld i både ”Junior Kata Female Dan Open” och ”Junior Female Open” samt ett silver i ”Team Kata Mixed”.


I Kumite blev det två tuffa matcher. Den första var jämn in i det sista. Det delades ut poäng till båda Karatekas. Motståndaren drog det längsta strået genom att bevaka en ledning med 5-4.

Dagens andra match drog ut på tiden. Effektiv matchtid är två minuter men matchen tog åtta minuter att genomföra. ”Tjejen jag körde mot hade ingen riktig kontroll” förklarar Sofia. Avsaknaden på kontroll ledde till avbrott för reprimander av domaren.

Sofia hamnade inledningsvis i ett 5-0 underläge men kunde kämpa sig tillbaka in i matchen. Vid full tid visade poängtavlan 8-8. Eftersom motståndaren tagit matchens första poäng tilldelades segern henne.

”Katan kändes riktigt bra även om det alltid finns detaljer att slipa på. Kumiten var kul även om det inte riktigt gick min väg. Nu taggar jag bara för tävlingen i Ungern om tre veckor” avslutar Sofia.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page