top of page
  • Skribentens bildAdmin

Första dagen på gymnasiet

Förväntan, nervositet, snyggaste tröjan, och massor av ambitioner.


I tisdags tog vi emot våra årskurs 1-elever. Det är alltid lika spännande och kul. En ny elevgrupp att få följa och lära känna. Se dem sträva mot sina mål och utvecklas.


Jag fick en pratstunde med allihopa och mål finns det gott om. Naturligtvis finns det en hel del som inte alls vet vad de ska göra efter gymnasiet och det är ytterst normalt. Samtidigt finns det dem som visste alldeles precis vad de vill uppnå med sin utbildning. "Lärare" sa några stycken. Oberoende av varandra sa två elever "advokat" utan att darra på rösten. Många vill jobba med träning på ett eller annat sätt. "Polis" svarade också ganska många på frågan vad de tänker göra efter tre år på Sportgymnasiet. Plugga psykologi var det andra som drömde om. Ibland oss har vi också en blivande journalist.


Gemensamt för alla olika spännande målsättningar och drömmar är att våra elever är intresserade av mötet mellan människor. Att leda, stödja och utveckla andra.


Till er kan jag bara säga att ni hamnat rätt! Det ska bli oerhört kul att få leda, stötta och bidra till er utveckling mot era mål.


Välkomna


//Mats

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page