top of page

COVID -19

Här samlar vi aktuell information kring de anpassningar av vår verksamhet som pandemin kräver.
 

2021-03-26

"Folkhälsomyndighetens nationella rekommendation om delvis fjärr- och distansundervisning för gymnasieskolan upphör att gälla efter den 1 april. Den kommer inte att förlängas.

[...]

Det är upp till varje huvudman att planera hur undervisningen ska bedrivas. Det finns alltid möjligheter att anpassa planeringen utifrån den situation som råder lokalt och regionalt." 

Veckan efter påsklovet (v.14) gäller samma ordning som vi har haft under de senaste veckorna,
d v s ca en tredjedel av eleverna på plats på skolan. Måndagen är en helgdag och torsdagen är det utvecklingssamtal/självstudier. 

Om smittspridningen i Skåne inte skenar iväg är vår avsikt att genomföra närundervisning i större utsträckning. Vecka 15 planerar vi att utöka andelen elever i närundervisning till två tredjedelar. Veckan efter lovet får ni information om vilka dagar de olika klasserna ska komma till skolan. 

Upplägget för vecka 14
Må - Annandag påsk

Ti - åk 3 och Th 2 

On - åk 1 

To - Utvecklingssamtal/självstudier. Fotbollspass - för fotbollsprofilen

Fr - Sa 2

2021-03-08

Folkhälsomyndigheten trappar upp smittspårningen på arbetsplatser, och utfärdar därför nya testrekommendationer.

Om ett fall av covid-19 upptäcks på skolan ska de nära kontakterna kartläggas genom smittspårning precis som vanligt. Elever och personal som varit nära ska också som tidigare stanna hemma vid minsta symtom. Den nya rekommendationen innebär att elever och personal som varit nära också ska testas för covid-19 även om de inte har symtom.

För mer info klicka här

 

2021-03-05

Smittskydd Skåne rekommenderar att gymnasieskolorna f r o m nästa vecka kan gå tillbaka till den omfattning av närundervisning som de hade veckorna innan sportlovet, d v s en tredjedel av eleverna på skolan. 

Vi följer samma ordning som vi hade då. 

 

Närundervisning vecka 10:

Må - åk 2

Ti - åk 3 och Th 2 

On - åk 1 

To - åk 1 (samt elever som har matematik med Berndt)

Fr - åk 3 (samt elever som har matematik med Berndt)

Image by Hedgehog Digital
Image by Magnet.me
_edited.jpg
bottom of page